KccPlusEn dan volgt nu het weerbericht volgens het KCC-MI

En dan volgt nu het weerbericht volgens het KCC-MI

Dat de stand van de maan invloed heeft op de getijden, en op de gemoedstoestand van veel mensen is algemeen bekend. Net als het feit dat op een druilerige dag beduidend minder mensen gaan shoppen dan op een dag met een aangenaam weertje.

Dat de drukte op een KlantContactCenter ook sterk afhangt van het weer is wat minder bekend.

En dan praat ik natuurlijk niet over de duidelijke relatie tussen een storm en het aantal telefoontjes naar een gemeente over schades, omgevallen bomen en kapotte riolen.

Nee, het verschil is veel subtieler. En soms doet dat je zelfs een beetje glimlachen.

Neem bijvoorbeeld (elke overeenkomst met bestaande personen, gebeurtenissen, plaatsen of entiteiten berust op toeval)  mevrouw de Boer.

Elke vrijdag belt ze, tenminste als het weer niet zo prettig is. Over een vergeten stukje gras dat niet gemaaid is, papiertjes die rondom een container liggen of de heg van haar buurman die er niet uit ziet. Behalve als het zonnetje schijnt. Dan horen we haar niet.

Nu mag je zomaar geen aannames doen, maar bij ons hier denken we toch dat mevrouw de Boer op zo’n mooie vrijdag lekker achter in haar tuintje of op haar balkonnetje zit, met een glaasje rosé of een glaasje wit. En onder het genot van een begeleidend blokje kaas beseft dat het leven veel te mooi is om je op te winden over een paar vergeten grassprietjes.

Wij meten op een mooie dag zo maar 10-20% minder inkomende gesprekken. Niet alleen door de dames de Boer alleen natuurlijk, maar ook door de talloze mensen die graag gebruik maken van het mooie weer om lekker dingen buiten te doen. En dat is niet seizoensgebonden.

Dus we moeten, om onze KPI’s te halen en een goed bezetting te garanderen niet alleen kijken naar de dag, het dagdeel, eventuele feestdagen en vakanties, bijzondere gebeurtenissen zoals verkiezingen of het uitsturen van belastingbrieven.

We houden ook nog rekening met het weer.

En als die aangekondigde mooie dag toch plotsklaps in het water valt dan weten we dat het die dag hard werken wordt om de extra telefoontjes netjes te kunnen afhandelen.

Zodat we ondanks het weer, weer meer waarde kunnen toevoegen.

Wij hopen op een zonnige vrijdagmiddag 😉 Dan kunnen we hier rustig het weekend inglijden….

Groetjes van ons allemaal!

PS : Als we het toch over het weer hebben: wij zijn deze dagen weer erg trots op de buitenteams van de gemeentes. Die hebben er weer voor gezorgd dat u weer met een gerust hart kunt reizen en verblijven in uw gemeente. En daarvoor mogen ze best wel eens in het zonnetje gezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.