KccPlusOké Boomer!

Oké Boomer!

Om maar met de deur in huis te vallen: ik behoor zelf tot de Boomers…. Dat blijkt uit mijn geboortejaar (1960) en uit het feit dat onze middelste zoon mij al zo noemde vóórdat “Boomer” tot hét woord van 2019 benoemd was….

We zijn schijnbaar ouderwets, rigide en snappen het moderne leven niet meer: een soort fossielen dus eigenlijk.

Waar je hartelijk om kunt lachen als ze een nieuwe techniek onder de knie proberen te krijgen. Die je meelijwekkend aankijkt als ze het tempo van de wereld van vandaag niet meer bij kunnen houden.

Tot zover komt het allemaal redelijk overeen met de valse gedachte die veel werkgevers hebben over werknemers van 56+ jaar en ouder: daar kun je niets meer mee….

Mijn kinderen, ondanks hun kritiek, vragen “die ouwe” echter nog regelmatig om hulp, raad of ondersteuning. (Gelukkig denk ik dan, ik leef niet helemaal meer tevergeefs). En met mijn bijna 60 is er geen nieuwe techniek die ik uit de weg ga. En ik sta open voor nieuwe inzichten

Het goede nieuws: Ik ben niet de enige!!!!

In de leeftijdsgroep 56+ zitten talloze parels! Mensen die super gemotiveerd, goed onderlegd en helemaal bij zijn. Met een goede gezondheid én een ervaring die generaties overstijgt. En een arbeidsethiek die met recht “vintage” genoemd mag worden: zeldzaam en bijzonder!

Dus mocht u nieuwe medewerkers zoeken, sluit dan de 56+ sollicitanten niet uit. U doet daarmee namelijk niet alleen hen, maar ook uzelf tekort. En de zogenaamde “risico’s” zijn goed te ondervangen binnen goede wettelijke regelingen.

Ik weet dat deze dagen eigenlijk staan in het teken van geboorte, vernieuwing en hoop.

Maar wat zou het mooi zijn als we iedereen daar deel uit van laten maken, zonder uitsluiting om wat voor drogreden dan ook.

Ik wens u fijne kerstdagen. Laten we samen voor een maatschappij  gaan die de moeite waard is om ieder jaar weer opnieuw in geboren te worden.

Ronald

  • Theo Marcelis

    Dag Ronald, vroeger, toen jij en ik nog jonge honden waren, was iedereen boven de vijftig in onze ogen oud. Wij zijn allebei al behoorlijk de vijftig gepasseerd, maar ik – en ik spreek voor mezelf – voel me allesbehalve oud en met een schat van ervaring kan ik nog jaren vooruit. Ik denk, dat we het vroeger toch mis gehad hebben. Maar ja, toen hadden we de ervaring nog niet ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.