KccPlusWat is jouw afstand tot de arbeidsmarkt eigenlijk?

Wat is jouw afstand tot de arbeidsmarkt eigenlijk?

We praten er tegenwoordig gelukkig gemakkelijk over.

Want we hebben immers de “doelgroep” mooi gelabeld en in een uiterst herkenbaar en afgebakend hokje gestopt. Het zijn “mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.

Zo, da’s fijn. Daar kunnen geen misverstanden meer over ontstaan.

Of toch wel? … Want het “herkenbare hokje” heeft een probleem.

Het is net een politiepet uit de jaren zeventig: die past ons allemaal!

Zo is mijn afstand tot de arbeidsmarkt dat ik absoluut ongeschikt ben voor 99,7 % van alle beroepen in Nederland. En dat ik voor beroepen in de overige 0,3 %, in meer dan 90% van de gevallen, geen motivatie op kan brengen. Ik heb dus een hele grote afstand.

En, ik weet het zeker, jij ook!

In feite heeft ieder mens een afstand tot de meeste arbeidsmarkten.

Ik zie onze premier bijvoorbeeld nog niet zo gauw functioneren als ambulanceverpleegkundige of een groep van 25 kleuters leiden (hoewel het er soms op lijkt dat hem dit met 150+75 kleuters in 2 verschillende klaslokaaltjes weer wel aardig lukt),

En Piet Paulusma zou het ook niet geweldig doen als beursanalist (waarbij gezegd moet worden dat die er niet veel minder vaak naast zitten dan Piet met zijn weersvoorspelling)

Misschien kun je (wordt toch slecht weer komend weekend) eens na gaan denken waar jij allemaal wel niet totaal ongeschikt voor bent.

En kom je er op een bepaald moment achter dat het veel beter, efficiënter, fijner en vooral ook menselijker is om te kijken naar wat je wél kunt. Doen wij ook, al jaren!

Welkom in het hokje!

Fijn weekend

Ronald

PS de politiepet is inmiddels vervangen door een cap. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit geen invloed heeft op de toepasbaarheid van bovenstaande beweringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.